Professioneel groeien met Aures
Hoe ga je om met een breuk?

Niet alles verloopt altijd even gladjes. 
Zelfs mensen die zeer flexibel zijn en blijven proberen om het beste te halen uit lastige situaties, besluiten op een bepaald moment dat het genoeg is. De maat is vol. Ze kappen ermee.

Op persoonlijk vlak stel je dan een duidelijke grens waar je niet meer over gaat. In een relatie betekent het vaak uit elkaar gaan. Op professioneel vlak is het meestal de start van een nieuwe job, de zoektocht naar een nieuwe werkgever.

Stuk voor stuk zijn het breuken: het plots stoppen met iets en starten met een nieuwe situatie.

Hier bij Aures merken we dat een breuk niet altijd betekent dat ook emotioneel afscheid genomen is. Vaak blijft in gedachten de oude situatie nog erg aanwezig. Hoé aanwezig die is, beïnvloedt sterk of er nieuwe kansen op je pad komen of niet, of je daar klaar voor bent of nog niet.

Zeker op het vlak van je professioneel geluk (onze specialiteit) zien we dat je een ontslag, gekregen of gegeven, min of meer verwerkt moet hebben voor je het beste van jezelf kunt geven in een volgende uitdaging.

Vanuit onze ervaring delen we graag enkele inzichten die je helpen om een breuk in je loopbaan om te zetten in kansen op een nieuwe job.
  • Wees mild in je oordeel naar jezelf. Het heeft geen zin je verwijten te blijven maken voor de keuzes die anderen maakten, of die je zelf uitgelokt hebt.
  • Zoek naar de leerpunten: wat was goed? Wat ga je anders aanpakken?
  • Probeer in het mate van het mogelijke een werksituatie netjes af te ronden. Ga het gesprek aan na een ontslag, zonder verwijten maar met de intentie om op een menselijke manier uit elkaar te gaan. Dat is niet altijd gemakkelijk of mogelijk.
  • Als je geen contact meer wil of mag nemen, rond deze ervaring dan voor jezelf af. Gun jezelf tijd om even op adem te komen. Een weekendje uitwaaien of een weekje vakantie kunnen wonderen doen. 
  • Als je het moeilijk blijft hebben, zoek dan professionele hulp hierbij.

Aures helpt je om goed om te gaan met professionele breuken:
  • Heb je nog wat af te ronden? Wil je juist onderzoeken hoe het tot de breuk gekomen is en welke lessen je er uit kunt trekken? In de loopbaancoaching bij één van onze meer dan 100 straffe loopbaancoaches over heel Vlaanderen komen deze thema's aan bod. Je krijgt de hulp die je nodig hebt voor jouw nieuwe evenwicht.
  • Ben je helemaal klaar met je huidige job, popel je om aan een nieuwe uitdaging te beginnen? Tussen onze vacatures zit misschien wel jouw ideale volgende opdracht! We helpen jou ook graag om je huidige job af te ronden.
Heb je andere twijfels of vragen? Contacteer ons, wij helpen jou graag!
selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie
selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie
Maak kennis met onze aanpak

Benieuwd hoe we jou aan een nieuwe uitdaging helpen of al ons gewicht in de schaal werpen om voor jou de meest geschikte medewerker te vinden? Maak dan nu een afspraak en kom langs voor een eerste kennismaking.

VIND EEN VESTIGING BIJ JOU IN DE BUURT
selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie
selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie
Ontdek je nieuwe uitdaging?

Onze vacaturedatabank geeft je een duidelijk beeld van de mogelijke uitdagingen die op je wachten. Niet meteen je ideale job gespot? Kom met ons praten en dan gaan we graag voor jou op zoek!

Bekijk het vacature aanbod Meld je aan voor een gesprek
Contacteer ons

REGIONALE KANTOREN

Gesprekken in kader van vacatures gaan door in onze 6 regionale kantoren


Gesprekken kunnen eveneens online via MS Teams georganiseerd worden.

Bij Aures zijn wij trots om te beschikken over het BC 9022 kwaliteitslabel. Met het behalen van dit certificaat voldoen wij aan de voorwaarden opgelegd door het beleidsdomein Werk en Sociale Economie van de Vlaamse overheid.

selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie

HQ AURES WAREGEM

Meersstraat 13 bus 1.1
8790 Waregem

download hier je gratis e-book