Professioneel groeien met Aures

Doe een persoonlijkheidstest met Aures

Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je kan inschatten of een bepaalde job bij je past. Juist daarom is het belangrijk om een persoonlijkheidstest te doen in een rekruteringscentrum als Aures. Een korte persoonlijkheidstest kan immers de sleutel zijn tot een lange, gelukkige loopbaan.

Wat is een persoonlijkheidstest?

Een persoonlijkheidstest gaat na hoe je scoort op stressbestendigheid, extraversie, nieuwsgierigheid, onbaatzuchtigheid, doelgerichtheid, enzovoort. Het is dus geen capaciteitentest, competentietest of intelligentietest, maar een karaktertest. De persoonlijkheidstest wordt vooral gebruikt in het proces van werving en selectie, maar kan verder nuttig zijn bij loopbaanadvies en teambuildings. Er zijn trouwens verschillende soorten persoonlijkheidstesten, zoals een test over de persoonlijkheidstypen, een kleuren persoonlijkheidstest en de big five persoonlijkheidstest. Het zijn wel allemaal verschillende persoonlijkheidstesten met hetzelfde doel: jezelf beter leren kennen.

Een persoonlijkheidstest doen, is nuttig

Een persoonlijkheidstest helpt je om een totaalbeeld te vormen van je persoonlijkheid. Daarnaast geeft het je inzicht over je eigen karakter. Dat is niet alleen nuttig voor jou, maar ook voor bedrijven die jou willen rekruteren. Nee, een persoonlijkheidstest is geen beroepskeuzetest, maar wel een van de manieren om na te gaan of jij past bij een bepaalde functie of binnen een bepaald bedrijf en de bijbehorende bedrijfscultuur. En dat is dan weer belangrijk voor jouw werkgeluk! Hoog tijd dus om een professionele persoonlijkheidstest te doen.

Dé tip om een persoonlijkheidstest in te vullen

Denk je eraan een persoonlijkheidstest te doen? Dan is het belangrijk om altijd eerlijk en spontaan te antwoorden. Natuurlijk is het verleidelijk om je perfect voor te doen en te antwoorden wat je denkt dat een rekruteerder wil horen. Maar eerlijkheid duurt het langst, zeker in de wereld van de persoonlijkheidstesten. Je weet immers niet naar welke persoonlijkheid de rekruteerder op zoek is. Door je anders voor te doen dan je werkelijk bent, zou je op termijn kunnen eindigen met een job waarin je je niet goed voelt. En dat is precies wat Aures wil vermijden!

Maak kennis met onze aanpak

Benieuwd hoe we jou aan een nieuwe uitdaging helpen of al ons gewicht in de schaal werpen om voor jou de meest geschikte medewerker te vinden? Maak dan nu een afspraak en kom langs voor een eerste kennismaking.

VIND EEN VESTIGING BIJ JOU IN DE BUURT
Ontdek je nieuwe uitdaging?

Onze vacaturedatabank geeft je een duidelijk beeld van de mogelijke uitdagingen die op je wachten. Niet meteen je ideale job gespot? Kom met ons praten en dan gaan we graag voor jou op zoek!

Bekijk het vacature aanbod Meld je aan voor een gesprek
Contacteer ons

REGIONALE KANTOREN

Gesprekken in kader van vacatures gaan door in onze 6 regionale kantoren


Gesprekken kunnen eveneens online via MS Teams georganiseerd worden.

Bij Aures zijn wij trots om te beschikken over het BC 9022 kwaliteitslabel. Met het behalen van dit certificaat voldoen wij aan de voorwaarden opgelegd door het beleidsdomein Werk en Sociale Economie van de Vlaamse overheid.

HQ AURES WAREGEM

Meersstraat 13 bus 1.1
8790 Waregem

download hier je gratis e-book