Professioneel groeien met Aures

Aures: jouw partner voor selectietesten

Selectietesten: spannend voor sollicitanten en broodnodig voor werkgevers die op zoek zijn naar de geknipte kandidaat voor een openstaande vacature. Ze vormen een onontbeerlijk deel van elke sollicitatieprocedure. Maar wat houden ze juist in? Geen nood, bij Aures weten we alles over sollicitatie assessment, en dus ook over selectietesten!

Wat zijn selectietesten?

 

Wanneer je uitgenodigd wordt op sollicitatiegesprek kan het zijn dat je toekomstige werkgever je een aantal selectietesten laat uitvoeren om een beter beeld te krijgen over je persoonlijkheidvaardigheden en competenties. Het woord ‘selectietesten’ is eigenlijk een verzamelnaam voor een aantal verschillende soorten testen. Zo zijn er bijvoorbeeld de persoonlijkheidstest, de competentietest, de psychologie test en de intelligentietest, maar er zijn ook psychotechnische testen, psychosociale testen, kennistesten en testen die je verbaal, numeriek en abstract redeneervermogen onder de loep nemen. Hoe meer testen je doet, hoe beter de rekruteerder jou leert kennen … en jij jezelf!

Selectietesten als onderdeel van een assessment

Wanneer je solliciteert voor een functie in een groter bedrijf of voor bijvoorbeeld een managementfunctie, bestaat de kans dat je uitgenodigd wordt voor een assessment bij een gespecialiseerd adviesbureau zoals Aures. Tijdens een assessment probeert het adviesbureau te achterhalen of je over de juiste vaardigheden en competenties beschikt voor de openstaande vacature. Dit doen ze aan de hand van een aantal klassieke selectietesten zoals een capaciteitentest, een cognitieve test en een abstracte redeneertest. Naast deze selectietesten worden er voor sommige functies simulaties georganiseerd met opdrachten in een fictieve werkomgeving. Daarvoor wordt een postbakoefening, rollenspel of presentatieoefening gebruikt. Zo krijgt een werkgever een zo goed mogelijk beeld van wie de sollicitant echt is.

Tips bij het maken van selectietesten

Word je als werkzoekende of sollicitant wat zenuwachtig bij het lezen over al die verschillende testen? Niet nodig, want wie zich goed voorbereidt, weet het hoofd koel te houden wanneer hij uitgenodigd wordt voor selectietesten. Natuurlijk kan je voor een persoonlijkheidstest niet oefenen, maar voor andere selectietesten kan het helpen om op voorhand een aantal oefentesten te maken, bijvoorbeeld op de website van de VDAB. Zo raak je wat meer vertrouwd met de verschillende testen en kan je zonder stress vertrekken naar je sollicitatiegesprek of assessment. En onthoud: wie goed uitgerust aan de selectietesten begint, heeft alvast een streepje voor!

Aures als partner voor selectietesten

Of je nu op zoek bent naar de perfecte job of de geknipte werknemer voor een bepaalde vacature, Aures is de ideale partner voor al je selectietesten. Wij zijn gespecialiseerd in zowel offline als online assessment en behandelen elke testing op een pragmatische, respectvolle manier. Neem dus vandaag nog contact met ons op, dan bespreken we jouw situatie bij een lekker kopje geurende koffie!

selectietesten assessment persoonlijkheidstest sollicitatieprocedure sollicitatie assessment selectietesten assessment persoonlijkheidstest sollicitatieprocedure sollicitatie assessment selectietesten assessment persoonlijkheidstest sollicitatieprocedure sollicitatie assessment selectietesten assessment persoonlijkheidstest sollicitatieprocedure sollicitatie assessment
selectietesten assessment persoonlijkheidstest sollicitatieprocedure sollicitatie assessment
Maak kennis met onze aanpak

Benieuwd hoe we jou aan een nieuwe uitdaging helpen of al ons gewicht in de schaal werpen om voor jou de meest geschikte medewerker te vinden? Maak dan nu een afspraak en kom langs voor een eerste kennismaking.

VIND EEN VESTIGING BIJ JOU IN DE BUURT
selectietesten assessment persoonlijkheidstest sollicitatieprocedure sollicitatie assessment
selectietesten assessment persoonlijkheidstest sollicitatieprocedure sollicitatie assessment selectietesten assessment persoonlijkheidstest sollicitatieprocedure sollicitatie assessment
Ontdek je nieuwe uitdaging?

Onze vacaturedatabank geeft je een duidelijk beeld van de mogelijke uitdagingen die op je wachten. Niet meteen je ideale job gespot? Kom met ons praten en dan gaan we graag voor jou op zoek!

Bekijk het vacature aanbod Meld je aan voor een gesprek
Contacteer ons

REGIONALE KANTOREN

Gesprekken in kader van vacatures gaan door in onze 6 regionale kantoren


Gesprekken kunnen eveneens online via MS Teams georganiseerd worden.

Bij Aures zijn wij trots om te beschikken over het BC 9022 kwaliteitslabel. Met het behalen van dit certificaat voldoen wij aan de voorwaarden opgelegd door het beleidsdomein Werk en Sociale Economie van de Vlaamse overheid.

selectietesten assessment persoonlijkheidstest sollicitatieprocedure sollicitatie assessment

HQ AURES WAREGEM

Meersstraat 13 bus 1.1
8790 Waregem

download hier je gratis e-book