Professioneel groeien met Aures

Aures regelt jouw psychotechnische test

Aures gelooft dat je gelukkiger bent, beter presteert en meer in je job kan groeien als je een functie hebt in een bedrijf waarbij jij als persoon goed past. En dat is meteen waarom een psychotechnische test nuttig kan zijn in een sollicitatieprocedure: ze bepaalt of een sollicitant al dan niet geschikt is voor een openstaande vacature.

Wat is een psychotechnische test?

Tijdens een psychotechnische test wordt er bekeken of je de juiste competenties en ingesteldheid hebt om de job waarvoor je solliciteert goed uit te oefenen. Daarbij worden verschillende sollicitatietesten gecombineerd. Zo kan je gevraagd worden om een persoonlijkheidstest en een intelligentietest af te leggen, maar vaak wordt er aan de hand van redeneertesten onderzocht of je onder andere over voldoende abstract redeneervermogen beschikt. Het aantal sollicitatietesten dat je moet invullen, varieert uiteraard naargelang de functie waarvoor je solliciteert. Scoor je goed en is er een match tussen jou en het bedrijf? Dan is de kans groot dat je de volgende sollicitatieronde haalt!

Zo bereid je je voor op een psychotechnische test

Net als bij andere sollicitatietesten kan je niet echt studeren voor een psychotechnische test. Bij sommige proeven kan je beter worden door ze te oefenen, zoals de postbakoefening. Bij andere proeven, zoals de cognitieve test en de abstracte redeneertest, is oefenen alleen nuttig om te wennen aan de manier van vraagstelling en om meer zelfvertrouwen te krijgen. Andere proeven kan je niet oefenen omdat er nu eenmaal geen fout antwoord is. Het spreekt voor zich dat er bij een persoonlijkheidstest die peilt naar jouw karakter geen foutieve antwoorden zijn. Het belangrijkste is dat je goed uitgeslapen aan de tests begint. Zo kan je je beter concentreren tijdens je psychotechnische test.

Je hebt een psychotechnische test gedaan. En nu?

Het is je gelukt: je hebt het hoofd koel gehouden en hebt je psychotechnische test tot een goed einde gebracht. Wil dat dan zeggen dat je sowieso de job hebt? Nee, want de resultaten van je psychotechnische test wegen niet altijd even hard door bij de beslissing van de werkgever om je al dan niet aan te nemen. Vaak probeert hij aan de hand van een sollicitatietest gewoon uitsluitsel te krijgen over het idee dat hij over een kandidaat heeft. Er zit dus niks anders op dan te wachten en te hopen dat de resultaten van jouw psychotechnische test aangeven dat jij dé geknipte kandidaat bent voor de functie.

Aures organiseert jouw psychotechnische test

Of je nu bij Aures terechtkomt als sollicitant of als bedrijf op zoek bent naar een betrouwbare partner voor assessment, wij zorgen ervoor dat jouw psychotechnische test tot in de puntjes wordt geregeld. Wil je meer weten over psychotechnische testen of wil je psychotechnische proeven opnemen in jouw sollicitatieprocedure? Contacteer ons, we helpen je graag verder!

psychotechnische test psychotechnische testen sollicitatieprocedure sollicitatietesten persoonlijkheidstest psychotechnische test psychotechnische testen sollicitatieprocedure sollicitatietesten persoonlijkheidstest psychotechnische test psychotechnische testen sollicitatieprocedure sollicitatietesten persoonlijkheidstest psychotechnische test psychotechnische testen sollicitatieprocedure sollicitatietesten persoonlijkheidstest
psychotechnische test psychotechnische testen sollicitatieprocedure sollicitatietesten persoonlijkheidstest
Maak kennis met onze aanpak

Benieuwd hoe we jou aan een nieuwe uitdaging helpen of al ons gewicht in de schaal werpen om voor jou de meest geschikte medewerker te vinden? Maak dan nu een afspraak en kom langs voor een eerste kennismaking.

VIND EEN VESTIGING BIJ JOU IN DE BUURT
psychotechnische test psychotechnische testen sollicitatieprocedure sollicitatietesten persoonlijkheidstest
psychotechnische test psychotechnische testen sollicitatieprocedure sollicitatietesten persoonlijkheidstest psychotechnische test psychotechnische testen sollicitatieprocedure sollicitatietesten persoonlijkheidstest
Ontdek je nieuwe uitdaging?

Onze vacaturedatabank geeft je een duidelijk beeld van de mogelijke uitdagingen die op je wachten. Niet meteen je ideale job gespot? Kom met ons praten en dan gaan we graag voor jou op zoek!

Bekijk het vacature aanbod Meld je aan voor een gesprek
Contacteer ons

REGIONALE KANTOREN

Gesprekken in kader van vacatures gaan door in onze 6 regionale kantoren


Gesprekken kunnen eveneens online via MS Teams georganiseerd worden.

Bij Aures zijn wij trots om te beschikken over het BC 9022 kwaliteitslabel. Met het behalen van dit certificaat voldoen wij aan de voorwaarden opgelegd door het beleidsdomein Werk en Sociale Economie van de Vlaamse overheid.

psychotechnische test psychotechnische testen sollicitatieprocedure sollicitatietesten persoonlijkheidstest

HQ AURES WAREGEM

Meersstraat 13 bus 1.1
8790 Waregem

download hier je gratis e-book